Cape Town
Door: Ilse de Kruijf
Blijf op de hoogte en volg Ilse
04 Januari 2008 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Hey hoe ist daar? Hier is het echt superchill! Ben dus dinsdag aangekomen en na een paar uurtjes bijslapen ben k meteen op sleeptouw genomen door mn lieftallige huisgenootjes, avec beaucoup de dank a philippe! Dus kwam meteen terecht in een echte afrikaanse parade/carnaval. Want ze vierden hier nieuwjaarsdag op 2 jan. Tja ze zijn met alles een beetje traag hoor... maar dat vind k een heerlijk tempo! Maar ze pakten flink uit met muziek, smink & dans!
Ik mocht jullie waarschuwingen over de vele misdaden hier dan een btje afwimpelen, hier neem k de verhalen wel serieus hoor! Ik moet echt niet zo slordig leven als thuis, want alles moet hier op slot. Overal staan hekken voor, om het huis, bij de dokter, de kapper. Als k de straat op ga heb k hooguit een paar rand bij! Het ligt een btje aan de wijken hoor. De boulevard waar mn hotel is is natuurlijk prima, maar de wijk van mn lodge moet ik snachts nie rond gaan dwalen...(zoals bijv in rimini...haha)
Ik woon namelijk in Observatory en de boulevard is 4 km verderop. Het werd me wel snel duidelijk dat een auto hier erg handig is, dus k heb gister een mercedes gekocht, leuk he? Moet alleen nog op mn naam zetten dan kan k lekker gaan rijden!
Nou, verder, cocktailtjes gedronken op Camps Bay (voor de hippe mensen hier & surfers) gegeten aan de boulevard en champagne gedronken op de sunset cruise! En heerlijk bij ons zwembad gelegen...maar toen is mn mob in het zwembad gewaaid...ik blijf ilse he :) dus k ben tijdelijk nie bereikbaar en heb sowieso een afrikaans nummer. Zet mams er wel op, toch?
Klinkt wel luxe allemaal he? Ist ook, hier echt groot verschil tussen luxe en armoe. De ene wijk heeft prachthuizen aan de zee, de andere huisjes van golfplaten. En het is toch zo dat de zwarte mensen hier de arme zijn. Onzew schoonmakers hebben al een droombaan, want anderen staan de hele dag in de hete zon met een bord om... En toch zijn de meesten zo vriendelijk, de handyman bijvoorbeeld liep met me mee naar de apotheek voor mn veiligheid! En de schoonmaakster neem ons een keertje mee naar haar town ship! Het is dus wel echt indrukwekkend.
Het weer is ook super, strakblauwe hemel, alleen een btje winderig!
Volgende keer meer!
XXX
04 Januari 2008 - 11:30
Kèren:
Nu al jaloers!!! Wil ook weer lekker weer en mooie omgeving!!! Mis het!
Enne...zolang het maar bij je telefoon blijft die je in het water gooit ......
Take care, blijven opletten en veel plezier en succes!!!
Leuk om je ff gesproken te hebben!
Dikke kus Kèr -
04 Januari 2008 - 11:40
Else:
Klinkt goed Ils! En ja; Zuid-Afrika is natuurlijk wel anders dan Australië, dus je zal wel wat voorzichtiger moeten zijn.. Cool dat je nu al allerlei verschillen hebt opgemerkt, dat zal nog wel meer worden de komende tijd. Geniet ervan, leuk dat je nu al meteen allerlei mensen om je heen had in die lodge! En veel plezier met je dikke Mercedes ;-)
Liefs! Else -
04 Januari 2008 - 13:34
Alicia:
Hey,
goed aangekomen dus! klinkt al weer erg leuk wat je tot nu toe hebt meegemaakt. wel beetje omhandig dat waar je woont 4km van je hotel is, of valt dat wel mee? nou doe voorzichtig zou ik zeggen! en idd geen nachttochten alleen op straat maken zoals in rimini ;)
veel plezier, en snel foto's op de site zetten!
Kus -
04 Januari 2008 - 15:58
Joanne:
Echt leuk dat je daar gelijk zo actief bent!!! Klinkt goed allemaal. Al een golfje gepakt op Camps Bay?
Geniet ervan daar en succes op je stage!
Groetjes Joanne -
04 Januari 2008 - 16:34
Erik:
Il...
Zo, dat Smsje dat ik zou krijgen is dus ook in het water gevallen? Dacht al, had hem inmiddels al wel verwacht? :-)
En een Mercedes, tja dan ben je geen Johnny maar een echte taxichaffeur! Blauwe platen erop, taximeter erin en bijverdienen maar!
We Msnen-enzo...
Ciao + knuf! -
04 Januari 2008 - 21:11
Linda:
Oooow, Ils ik moet altijd zo om jou lachen! Uiteindelijk kom je altijd op je pootjes terecht maar je moet natuurlijk wel weer even je mobiel verliezen:P haha..
Bij ons in Curacao is t ook een beetje zoals bij jou, overal moet een slot op anders is t weg.. Verder is onze wc gister verstopt geraakt (ook heel fijn) en doet ons internet t nog niet (bij de buren wel) Maaaar tis hier ook heeerlijk weer en ben morgen en zondag lekker vrij dus ga er goed van genieten! Ik ga nu lekker naar huis toe, ben klaar met werken.. Mail je later wel weer even..
Vond t btw toch leuk om je even 10 minuten te zien op Schiphol! ;)
Dikke kuss!!
Linda -
04 Januari 2008 - 21:28
Gerrie:
Okido, hier je nummer voor iedereen: 0027 787819965 (in de hoop dat je opneemt.....).
Al een beetje bruin? Wat raar dat die telefoon van jou pootjes kreeg en zomaar het water inwandelde.....
Hoop dat het daar bij blijft ...pas goed op je sleutels...
Dikke knuffels van ons allebei, mapa -
05 Januari 2008 - 16:30
Marlies:
Wat ben je toch een gek kind!! Ben blij dat het goed met je gaat meis! Heb je al een rondleiding in je hotel gehad enzo? Ben wel benieuwd, hoop dat je niet als een gek moet werken...wel blijven chillen he!
Good luck...en leg al je spullen maar aan de ketting met die rare ;-) wind!
Kussie -
06 Januari 2008 - 12:31
Meta:
Heerlijk weer om jouw berichtjes te lezen
je kan zo lekker vertellen. Ik ben benieuwd naar je foto's die hoop ik gaan komen het aankomende half jaar en laat deze aub niet wegwaaien. doe anders alles om je nek en je riem veel kusjes uit het zonnige nederland
hans en meta -
06 Januari 2008 - 14:25
Marloes:
Hai zussie,
Wat maak jij in een korte tijd al weer veel mee hahaha! Heb je nog vervelende medepassagiers (lees:dronken passagiers) naast je gehad in het vliegtuig? En tuurlijk koop maar een Mercedes, kan het niet gewoon een lief klein seicentootje zijn ;-)
Veel plezier en succes morgen met je stage!
Dikke koezzz -
09 Januari 2008 - 11:30
Kim (psv):
He Ilse,
Leuk om te horen dat het goed met je gaat daar. Helaas hebben we elkaar niet meer gezien voor je weg ging. Maar ja over 7,5 maand ben je weer terug en zal ik je snel spreken
Echt leuk om te horen dat alles goed met je gaat. Ga je zeker volgen.
Veel succes en plezier
Kus Kim -
22 Januari 2008 - 20:23
Merel:
Nou leuk, ik op je site en Mich die t niet kan geloven ;), geniet nog ef verder we gaan morgen ef lekker surfen!
slaap lekker straks, x