Ik leef nog! - Reisverslag uit Longreach, Australië van Ilse Kruijf - WaarBenJij.nu Ik leef nog! - Reisverslag uit Longreach, Australië van Ilse Kruijf - WaarBenJij.nu

Ik leef nog!

Door: Ilse de Kruijf

Blijf op de hoogte en volg Ilse

07 Maart 2005 | Australië, Longreach

Hai!
Ik leef nog hoor! Kon gewoon tijdje niet op internet. En heb nu veel nieuws.

Ik ben vrijdag gestopt op de farm. En ga morgen weer naar de kust en een tijdje echt reizen. Dat meisje dat ik in de bus heb ontmoet en mee wilde verder reizen is er al vandoor...
Dus nu ga k weer alleen verder. En heb daardoor wel mn plannen aangepast. K ga namelijk naar Brisbane morgen en dan ga k vanuit daar langs de kust naar Sydney en verder naar de andere steden. Daar is het nu nog lekker warm en strakls als het cooler is, wil k dan via Alice Springs naar het Noorden.
Maja dat zijn plannen en ik wijzig ze toch elke week weer!

De afgelopen 2 weken op de farm heb ik een huisje opgeknapt/geverfd en zo, waar de volgende backpackers in komen. Verder zonder zadel op 'mijn' paard gereden, omdat de anderen em hadden gebeten. Dat was echt kicke! De laatste week gingen ze veel veedrijven, maar het was wild vee en ze deden het met auto's en helicopters, dus k kon nie helpen.
Heb de week veel opgepast op Jessica. Niet zo spannend, maar wel even relaxed. Alhoewel...
Donderdag middag heb ik wel geholpen met de koeien. We moesten ze van de ene yard naar de andere brengen, door wild met je armen te zwaaien en te schreeuwen. En daarna werden ze opgesplitst. Welke steak gingen worden en welke nog lekker op het landgoed mochten blijven. Dan moesten ze door hokken lopen en moest ik ze stroomstoten geven als ze niet doorliepen.
Boyd (vader en de baas) was wel een beetje schreeuwerig, zeker toen ik per ongeluk een koe een stroomstoot gaf, terwijl het hek net dicht ging en ie nergens heen kon....maja iedereen moet het leren!
Wel apart, dit werk was echt superleuk. We stonden daar tussen 1300 koeien en der gebeurd van alles!
1 werd heel wild en sprong in een hek. Toen brak ie zn been en toen hebben Dennis (de opa) en ik een geweer gehaald en messen en toen heeft Dennis em neergeschoten. Daarna liepen we ernaartoe en sneed ie zn keel door en toen pompte ze al het bloed uit zn lichaam, door op zn buik te duwen!
Later hebben ze zn vel eraf gehaald en nu ligt ie in stukjes in de vriezer!
Maar k ben er nie meer, dus k ga em niet meer proeven!

De weekenden ben k wezen tennissen en volleyballen. Vorig weekend gingen we kamperen op Davo's landgoed. Aan de dam. Met de bbq en kampvuur en matrassen voor achter op de 'ute'. Was super gezellig!

Dit weekend voor de laatste keer wezen waterskien en gister echt iets superstraks gedaan! ROOSHOOTING! We gingen kangaroos schieten! Omdat er daar te veel van zijn op het land en omdat ze het leuk vinden!

De auto had een uitklapraam aan de voorkant en een grote lamp op het dak en dan zochten we naar kangaroos en als je er 1 zag, scheen je de lamp op em en meestal bleven ze dan stilstaan omdat ze werden verblind. En dan moest je em zoeken met de lens in het weer en op zn hoofd mikken, want dan issie in 1 klap dood. Echt supergroot en zwaar geweer. Ik heb er 4 geraakt, 1 keer gemist! En allemaal in hun hoofd. Want het is echt zielig als je ze in hun lichaam raakt en ze huppen verder en gaan langzaam dood. Dan als je ze had geraakt reden we erheen om te zien of ie echt dood was en dan sneden we zn poten eraf voor de honden. Ik ging dat ook proberen, maar k was net zn vel eraf aan het snijden toen zn zenuwen gingen spasten en zn poten gingen trappen. K schok me echt kapot! Oja en het stinkt joh! Maar was wel een ervaring!
We konden het helaas niet eten, want wij konden niet zien of het wel goed was. Maar echte rooshooters kunnen dat wel, dus k ga het wel een keer in een restaurant proberen!

K blijf tot morgen bij een meisje hier in Longreach. Dus dat is wel heel gezellig. Vandaag ga k nog naar The Hall of Fame. Museum in Longreach over Stockmen! Over het echte veedrijven te paard. Over schapen, koeien. Over de echte cowboys dus!
En morgen ga k dus weer op reis.

Jullie horen weer van me!

Groetjes

• 07 Maart 2005 - 07:13

Erik:

Je wordt wel ruig daar, maar ik wil wel foto's zien. Moordenaar! Bel je snel weer?

Kus!!!

• 07 Maart 2005 - 12:47

Gerrie:

Hè bah Ilse, z'n poten eraf snijden voor de honden .... je wordt een echte Aussie! Gerrie

• 07 Maart 2005 - 13:12

Shelena:

heb je mijn foto's nog gekregen van de sneeuw?

• 07 Maart 2005 - 13:56

Alicia:

hey Ils,

je verhalen klinken allemaal erg eh.... bloederig!!! op kangaroos schieten en dan de poten eraf snijden!!! koeien in stukken snijden....ow jakkes..... heb je daar toevallig ook foto's van gemaakt ;) Leuk dat je nu echt verder gaat reizen en naar Sydney gaat!
    liefs, alicia

• 07 Maart 2005 - 17:54

Else:

Gatverdamme man, wat smerig om al die beesten te moeten vermoorden. En erin snijden is helemaal ranzig. Maar het lijkt me wel grappig om te doen, zeker als die mensen daar het ook doen. Je moet je natuurlijk een beetje aanpassen aan hun cultuur (daarom ging ik wormpjes en mieren eten ;)) In Nederland zou je het in ieder geval niet gauw doen! Veel plezier,

Liefs Else

• 08 Maart 2005 - 06:52

Meta/hans:

ik snap nu waarom je poes niet te dicht bij jou wil zijn, je bent gewoon een dierenbeul, dat wist zij/hij toen al. maar gekheid op een stokje gaaf wat je allemaal in ausi leert en ziet, veel plezier met reizen tot horens

• 08 Maart 2005 - 15:45

Robin:

Hey Ils, help me ff herinneren dat als je terug komt jij Dusty nooit meer mag uitlaten, wie weet wat je ermee doet ;) maar klinkt wel gaaf allemaal. ben erg benieuwd naar volgende berichtje... kusje

• 11 Maart 2005 - 18:06

Woessy:

ha zus,

nou ik zal maar niet beginnen over je gedrag naar dieren toe dat hebben de andere al wel genoeg gedaan :-p
    Maar wat ik even kwijt wil is dat ik het echt super vind van wat je allemaal meemaakt!! Ik hoop gauw iets te hroen als je in sydney bent geweest en natuurlijke in andere leuke plaatjes down under!!

Tot gauw. Kuzzies je zus.