Byron Bay + surfkamp - Reisverslag uit Byron, Australië van Ilse Kruijf - WaarBenJij.nu Byron Bay + surfkamp - Reisverslag uit Byron, Australië van Ilse Kruijf - WaarBenJij.nu

Byron Bay + surfkamp

Door: Ilse de Kruijf

Blijf op de hoogte en volg Ilse

07 Mei 2005 | Australië, Byron

Hallo!
Tijdje niets laten horen. K ben nu in Byron. Was er anderhalve week gelee al en heb hier toen gerelaxed en gesurfd. Byron is een beetje een hippieplaats en tis hier ook heel mooi. Je kan naar de vuurtoren lopen (duurt alleen een uur) en daarvandaan heb je een heel mooi uitzicht over de baai en dan sta je op het meest oostelijke puntje van australie!! K heb er nu ook foto's van, want heb digitale camera, maar moet nog uitvinden hoe ik het op de site zet. Komt goed! Ben verder toen naar Nimbin geweest met Mardy Grass! In Nimbin leeft een hele commune van hippies, die overal tegen protesteerde en die dag wilde ze legalisering van softdrugs en liepen ze dus allenmaal als weedplantjes rond enzo. Tis echt een raar dorp, wel mooi gelegen in de bergen! Alle huizen zijn in kleuren geschilderd en er waren overal bandjes en was wel heel leuk dus. Maar echte topper was afgelopen week. Toen ben ik op een surfkamp geweest, tussen byron en sydney en dat was echt gaaf! We kampeerden op een camping aan het strand en iedereen daar was er om te surfen of vissen, dus super rustig! We hadden alleen niet zo goed weer, maar de golven waren heel goed! En met wetsuit was je best warm! Dus elke ochtend vroeg op, yoga en dan de hele dag surfen. (laatste dag echt niet meer, me spieren branden!!) En als je uit het water kwam snel warmen bij het kampvuur en savonds een lekkere KOUDE!! douche, want er was geen warm water...grr. Maandag waren er alleen mensen met netten aan het vissen en toen waren we omringt door vissen en toen zei onze intstructeur ineens dat we beter uit het water konden. Ik dacht dat die vissen geen kwaad konden en dat klopte zei ie, maar hij was alleen bang voor wat ze aantrokken.....en ja hoor, we waren net het water uit. (2 gasten nog niet eens) en toen zagen we een haai, precies waar wij net stonden te wachten op de perfecte golf! Toen zijn we die dag verder wezen surfen op een ander strand! De rest van de week zijn we wel weer op dit strand geweest en de volgende dag zag ik weer een vin! Maar nu was het een dolfijn! Zo cool! Ze kwamen echt dichtbij en soms wachtte je op een golf om te surfen en dan sprongen er 3 dolfijnen in!! Ook de dagen daarna bleven de dolfijnen komen! Verder liepen er heel veel kangaroos rond op de camping, dingo's en de altijd gezellige mozzies (muggen, ik zit onder de bulten)! Verder zijn we de laatste ochtend zo vroeg opgestaan voor de zonsopgang en whalewatching, maar het was helaa bewolkt en de walvissen lieten zich niet zien! Goed nu ben ik dus weer in Byron en vanavond hebben we een dinner en morgen krijg ik van het kamp een lift naar Sydney! Van daar horen jullie weer meer!
Groetjes
Ilse

En oja, ik weet dus eigenlijk niet waar ik nou pcies was, maar het was exact tussen Brisbane en Syney!!

• 07 Mei 2005 - 09:28

Kèren:

Klinkt weer hel vet allemaal!Ik dacht al, wat is Ilse daar allemaal aant doen?Maar relaxen dus. Beter dat je een lift naar Sydney krijgt!!!Ik denk dat dat heel anders is dan de plaatsen waar je nu allemaal bent geweest. Durf je echt nog steeds zo ver in zee? ik schijt in Nederland al voor haaien!haha. Teveel films gezien denk ik....
    Maar surfen tussen de dolfijnen lijkt me echt vet, ik ga vd zomer waarschijnlijk ook met dolfijnen zwemmen in Eilat!!
    Nou, ik hoor wel weer van je!!!

Knuf Kèr

• 07 Mei 2005 - 10:39

Gerrie En Nico:

Hoi Ils, grappig dat je in Nimbin weer de hiuppietijd uit de jaren 60 beleeft. Wat ontzettend gaaf dat surfkamp. Lijkt me enig met dolfijnen om je heen. Ben jaloers op je.
    's Avonds die koude doche lijkt me minder. Ik begrijp nu ook dat je daarom niet bereikbaar was, hoorde gelukkig van Erik dat je met een surfbus onderweg was, dus wist dat dit enige dagen kon duren. Was blij met je telefoontje gisterochtend. Schrijf je ook op wat je allemaal meemaakt? Ben benieuwd wat je van Sydney vindt. Dikke knuffel en veel liefs, mapa

• 07 Mei 2005 - 15:47

Erik:

Ik ben er niet zo blij mee dat je een surfcursus hebt gedaan... je bent dan veel te goed voor mij. Maar je kunt het me wel leren! Ja, idd leuk dat je eindelijk belde... mja wist wel dat het even ging duren! :D

Kus!

• 07 Mei 2005 - 21:03

Ilse:

Je hebt het duidelijk wel weer naar je zin gehad! Mijn vakantie in Tsjechie was gelukkig ook erg leuk :)

Die haaien lijken me echt doodeng trouwens, ik zou er niet op zitten te wachten! Maar wel apart om eens mee te maken natuurlijk. Lijkt me ook wel grappig om tussen allemaal hippies te zitten, als ik het zo hoor waren het echt vreemde types.

Hee ik kap dit berichtje, ga slapen want ik ben moe van de reis (ben net thuis). Morgen ga ik lekker naar mn nieuwe kamertje, deze week klussen!! Doeg,

Liefs Else

• 07 Mei 2005 - 21:03

Else:

Sorry, dat Ilse moest dus Else zijn :D

• 08 Mei 2005 - 13:17

Meta/hans:

ben blij weer wat van je te horen/lezen. want al die enge verhalen over allerlei beesten vind ik minder wel leuk al die hipie dingen enz. ik hoop dat je tijd heb om alles op te schrijven, kan je later een boekje van maken, mits je het niet kwijt raak. bel wat vaker naar erik dan is hij wat vrolijker. doe voorzichtig en veel reisplezier. xxx

• 08 Mei 2005 - 14:53

Peter En Ingrid:

Je maakt wel wat mee zeg!
    Begint bij jou al de wintertijd? Best wel eng zeker om zo'n haai voorbij te zien zwemmen. Zelf heb ik dat ook 2 keer meegemaakt. Je gelooft je ogen gewoon niet. (althans ik niet)

Geniet nog maar lekker en take care.

liefs
    Peter en Ingrid

• 11 Mei 2005 - 13:17

Zus:

Hey Swa(=schat),
    nou volgens mij gaat alles wel zijn gangetje daar down under.
    Maarreh doe je dat expres zeggen dat je heel vaak hebt gezwommen met dolfijnen om mij even helemaal gek te maken ;-)
    Hier si het nu een beetje raar weer, dan de zon en dan weer regen, maar ik ben al een keer verbrand door de zon :-) maar of ik daar zo blij mee moet zijn weet ik niet. Het enige dat ik weet is dat jij waarschijnlijk toch nog bruiner bent dan dat ik ben.
    O ja ben klaar met stage, maar mag wel nog twee dagen terug komen om in te vallen (ook dus met schoolreisje mee :-D zouden naar dolfinarium gaan(jippie toch nog dolfijnen voor mij!!)maar dat werd te duur dusssss helaas :-()
    En nu dus druk bezig met alle verslagen uit te werken, wel handy dat je niet thuis bent want dan hebben we geen ruzie over wie er op de computer mag ;-)
    Nou meiss heel veel plezier als je naar Sydney gaat en we horen vanaf daar wel weer hoe het met je is!!!!

Koezzz Marloes

• 17 Mei 2005 - 14:08